Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (2024)

Boek Hagia Sophia-tickets tegen de beste prijzen die beschikbaar zijn. Ontvang direct een ticketbevestiging, kortingsaanbiedingen en vermijd lange rijen met snelle toegang tot de Grote Moskee van Hagia Sophia in Istanbul.

Inhoudsopgave

Ontdek de Grote Moskee van Hagia Sophia in Sultanahmet, Istanbul, leer de geschiedenis ervan, wat je kunt verwachten en zien, uren en ticketprijs, rondleidingen en bezoektips met onze uitgebreide gids.Hagia Sophia (Ayasofya in het Turks) kan worden beschouwd als de beste en meest bezochte bezienswaardigheden in Istanbul samen met het aangrenzende Topkapi-paleis.

Hagia Sophia is een voormalige kerk en museum en uitgeroepen tot een van ’s werelds grootste architecturale werken en geaccepteerd als het 8e wereldwonder. De Hagia Sophia, gebouwd als kerk in 325, werd herbouwd in 537 en werd na de verovering van Istanbul in 1453 door Fatih Sultan Mehmet omgebouwd tot een moskee.

Dient als museum sinds 1935, een decreet van 10 juli 2020 om de Hagia Sophia formeel als moskee te verklaren, nadat de administratieve rechtbank van Turkije een 1934-gedateerd besluit nietig verklaarde dat de weg vrijmaakte voor het gebruik van de Hagia Sophia als museum.

Nieuwe verordening

  • Vanaf 15 januari 2024 moeten buitenlandse toeristen die de Hagia Sophia voor toeristische doeleinden willen bezoeken een toegangsprijs van 25 euro betalen.
  • Het is bedoeld om onderscheid te maken tussen bezoekers die voor de eredienst komen en bezoekers die om toeristische redenen komen, en om de drukte bij de toegangspunten te verminderen.
  • Er is een loket ingericht nabij de III. Ahmet-fontein, samen met een toegangspunt dichtbij de stand.
  • Toeristen die naar het galerijgedeelte gaan, krijgen de gelegenheid om de vloer van de gebedsruimte van de moskee en de toevoegingen uit het Ottomaanse tijdperk te bekijken, door de poort van de paradijshel te gaan en de mozaïeken uit het Byzantijnse tijdperk te bekijken die zich in dit gebied bevinden.
  • Toeristen zullen hun bezoeken kunnen afleggen zonder de aanbiddingssfeer in de moskee te verstoren.
  • Er is ook een op QR-code gebaseerd hoofdtelefoonsysteem geïmplementeerd in de Hagia Sophia, zodat bezoekers informatie in 23 talen kunnen ontvangen via hun eigen hoofdtelefoon of wegwerpbare hoofdtelefoons, zodat ze de aanbidders niet storen en van een rustige omgeving kunnen genieten.

Geen spijt Hagia Sophia Tickets en rondleidingen

Als je op zoek bent naar de beste Hagia Sophia-ingang met rondleidingen, vertrouw dan op onze aanbevelingen en bespaar tijd en geld, wij hebben wat je zoekt. Hieronder staan enkele van de beste ervaringen die je kunt vinden! Voel je vrij om vooraf online te boeken (omdat je kortingen krijgt), door te kiezen voor de milieuvriendelijke optie van online tickets.

  1. Hagia Sophia Skip-the-Line Ticket (snelste optie en goedkoopste nettoprijs)
  2. Combinatie: Blauwe Moskee, Basilica Cisterne en Hagia Sophia Tour (een van de beste)
  3. Hagia Sophia Tour met historicusgids (als je een professionele gids bij je wilt)
  4. Combinatieticket en tour (alles in één – Hagia Sophia, Topkapi-paleis en Basilica Cisterne, onze favoriet, je hoeft niet naar iets anders te zoeken, geloof ons)
  5. Hagia Sophia: begeleide hoogtepuntentour en in-app audiogids (geweldig)
  6. Hagia Sophia: toegang met rondleiding (goede)

Hieronder kunt u hun kalender raadplegen voor beschikbare dagen en vooraf reserveren. Gratis annuleren met VOLLEDIGE TERUGBETALING tot 24 uur van tevoren

Powered by GetYourGuide

Powered by GetYourGuide

Powered by GetYourGuide

Powered by GetYourGuide

Snelle feiten: Hagia Sophia

Istanbul’s, evenals ’s werelds een van de meest bezochte bezienswaardigheden. Wat zit er dan achter?

  • De naam “Hagia Sophia” betekent “Holly Wijsheid” in het Grieks.
  • Voor het eerst gebouwd in 325 na Christus, 2 keer ingestort en 3 keer herbouwd.
  • Gebouwd in het jaar 532 na Christus, als ’s werelds grootste plaats van aanbidding.
  • Omgebouwd tot een moskee na de verovering van Istanbul door het Ottomaanse Rijk in 1453.
  • In 1935 omgebouwd tot museum.
  • Een decreet van 10 juli 2020 om de Hagia Sophia formeel tot moskee te verklaren.
  • Uitgeroepen tot een van ’s werelds grootste architecturale werken.
  • Aanvaard als het 8e wereldwonder.

Wat is de Hagia Sophia?

De Hagia Sophia is een historisch bouwwerk in Istanbul, oorspronkelijk gebouwd als kathedraal, later omgebouwd tot moskee en doet nu weer dienst als moskee. Het is een symbool van religieuze harmonie en staat bekend om zijn verbluffende architectuur.

Waar is de Hagia Sophia?

De Hagia Sophia ligt in de wijk Sultanahmet in Istanbul, Turkije, een regio die rijk is aan historische bezienswaardigheden.

Wie heeft de Hagia Sophia gebouwd?

De huidige Hagia Sophia werd gebouwd onder leiding van keizer Justinianus I, waarbij de werkzaamheden onder toezicht stonden van de architecten Isidorus van Miletus en Anthemius van Tralles.

Wanneer werd de Hagia Sophia gebouwd?

Het huidige bouwwerk van de Hagia Sophia werd gebouwd tussen 532 en 537 na Christus tijdens het bewind van de Byzantijnse keizer Justinianus I. Het is de derde Hagia Sophia op de locatie, waarbij de eerste twee bouwwerken tijdens rellen werden verwoest.

Boekingsadvies - geen spijt


Geschiedenis van de Hagia Sophia

Het huidige gebouw van de Hagia Sophia Istanbul is het derde gebouw en heeft een andere bouwstijl vanwege de heersers van de stad.

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (1)

Romeinse & Byzantijnse periode

Hagia Sophia werd voor het eerst gebouwd in 325 voor de grote wens en wil van keizer Constantijn om de hoofdstad van het Romeinse rijk naar Istanbul te verplaatsen.

Na een grote aardbeving in 360 is de constructie gerestaureerd door keizer Constantijn en genaamd “de Grote Kerk (Megale Ekklesia)”.

Tot de periode van de Byzantijnse keizer Justinianos (527-565) had het gebouw veel schade door opstanden en grote branden en werd het dus keer op keer gerestaureerd.

En ten slotte wordt het in 5 jaar tijd gereconstrueerd onder leiding van de beroemde architecten Anthemios (Tralles) en Isidoros (Miletus) in opdracht van keizer Justinianos.

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (2)

Hagia Sophia was de grootste kerk en werd gebouwd door het Oost-Romeinse rijk en werd 916 jaar als kerk gebruikt, evenals de plaats waar de keizers werden gekroond, tot de verovering van Istanbul door het Ottomaanse rijk in 1453 door Fatih Sultan Mehmed .

Ottomaanse periode

Na de verovering van Istanbul werd de kerk door Fatih Sultan Mehmed omgebouwd tot moskee. Hagia Sophia werd dan 482 jaar als moskee gebruikt.

Tijdens het Ottomaanse Rijk gaven de sultans de Hagia Sophia een bijzondere waarde. Alles is in het werk gesteld om de Hagia Sophia, het symbool van de verovering, te beschermen en te ondersteunen.

Ayasofya Mosque Foundation is opgericht door Fatih Sultan Mehmet.

De eerste minaret, preekstoel en altaar van de Hagia Sophia werd gebouwd in opdracht van Fatih Sultan Mehmed. Hij voegde ook een madrasah en bibliotheek toe aan de plaats waar het gebouw zich bevindt.

Sultan Beyazit II (1481-15512) voegde een mihrab van wit marmer en een minaret toe in de noordoostelijke hoek.

Sultan Suleiman de Grote (1520-1566) presenteerde de twee lampen die hij uit Hongarije had meegenomen naar de Hagia Sophia.

Tijdens de periode van Sultan Selim II (1566-1574) werden externe steunconstructies toegevoegd en versterkt door de beroemde Ottomaanse architect Sinan om de Hagia Sophia te versterken.

Sinan maakte de koepel ook extreem duurzaam door de openingen tussen de pijlers met de koepel van de Hagia Sophia en de zijmuren te voorzien van bogen.

Periode van de Turkse Republiek

Na de oprichting van de Republiek Turkije werd de Hagia Sophia tussen 1930-1935 wegens restauratiewerkzaamheden gesloten.

In 1935, met de opdracht van Ataturk, de stichter van de Turkse Republiek, en het besluit van de Raad van Ministers, werd de Hagia Sophia omgebouwd tot een museum.

Hagia Sophia uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed in 1985.

Het deel van de Hagia Sophia (genaamd Hunkar Paviljoen) werd in oktober 2016 voor het eerst geopend voor gebeden door het Presidium voor Religieuze Zaken.

Eindelijk een decreet op 10 juli 2020 om de Hagia Sophia formeel als moskee te verklaren, nadat de administratieve rechtbank van Turkije een 1934-gedateerd besluit dat de weg vrijmaakte voor het gebruik van de Hagia Sophia als museum nietig had verklaard.

Het eerste gebed vond plaats op vrijdag 24 juli 2020.

Wat te zien in de Hagia Sophia

aan de buitenkant

Je zult het zien; Sultangraven, Lagere school, Fontein, tijdruimte, openbare fonteinen, minaretten, steunberen, Schatkistgebouw (Skevophylakion), Hofje.

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (3)

op het interieur

Het is alsof je de heilige wereld van het christendom en de islam betreedt, samengesmolten op de schelpachtige apsis en onder een indrukwekkende koepel, in een mysterieuze en mystieke ambiance, en een breed scala aan architecturale en kunstwerken uit duizenden jaren.

Zoals de gouden christelijke mozaïeken en kleurrijke fresco’s uit de Byzantijnse tijd. De mozaïeken van de Hagia Sophia verbeelden de christelijke taferelen.

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (4)

De gouden christelijke mozaïeken die we hierboven noemen, zijn waarschijnlijk uit de 10e eeuw, en een andere beroemde beeldt Jezus en de Maagd Maria uit.

Je zult zien en bewonderen; Een indrukwekkende koepel, Mozaïeken, Kalligrafische ruiten, tegels, Altaar, Minbar, De loge van de sultan, de loge van Muezzin, Omfalion, De bibliotheek van sultan Mahmud I, Private secties (“Maksure”), Marmeren Kubussen, wens kolom, Grafsteen van Commandant Enrico Dandolo, Viking geschriften, Deuren van Hagia Sophia.

Hagia Sophia innerlijke look

huidige look als een moskee

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (5)

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (6)

terwijl het dienen als een museum

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (7)

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (8)

Bezoekuren & Entree

Openingstijden

Elke dag geopend

Ticket prijs

Vanaf 15 januari 2024 kost het 25 euro voor buitenlandse gasten die om culturele redenen de Hagia Sophia willen bezoeken.

Tips voor een bezoek aan Hagia Sophia

Waarom is de Hagia Sophia beroemd?

De Hagia Sophia staat bekend om zijn lange verleden en belangrijke architectuur. Het werd eerst in de zesde eeuw gebouwd als kerk, daarna als keizerlijke moskee, en nu is het een museum (hoewel het op elk moment weer in een moskee kan veranderen).

De enorme koepel en gedetailleerde mozaïeken laten zien hoe Byzantijnse en Ottomaanse architectuur er zo mooi samen uit kunnen zien. Het laat zien hoe rijk en gevarieerd het religieuze en culturele verleden van Istanbul is.

Is de Hagia Sophia het waard?

Absoluut, de Hagia Sophia is een bezoek waard. De prachtige tegels, het historische belang en de grandeur van het gebouw maken het een must-see in Istanbul. Je treedt in de voetsporen van koningen en sultans en ziet hoe religie en cultuur in de loop van honderden jaren zijn veranderd.

Wat insideradvies

* Moslims en niet-moslims mogen allemaal de Hagia Sophia betreden.

*Vanaf 15 januari 2024 kost het 25 euro voor buitenlandse gasten die om culturele redenen de Hagia Sophia willen bezoeken.

*Voor bezoekers is er een loket geplaatst nabij de III. Ahmet-fontein, samen met een toegangspunt ernaast.

* U wordt vriendelijk verzocht respect te tonen voor de dagelijkse vijf gebeden in de moskee, niet zoveel lawaai te maken, niet te rennen en voor de biddende mensen te gaan staan.

* Sommige delen van de moskee die door gebeden worden gebruikt, zijn op vrijdagmiddag om 12.00 uur tijdelijk gesloten voor bezoekers om niet te storen.

*Vrouwen dienen een hoofdbedekking te dragen bij het betreden van de Hagia Sophia. Hoofddoeken zijn gratis verkrijgbaar bij de ingang.

* Foto’s maken is toegestaan, maar u mag geen foto’s maken van de biddende mensen.

* Rondleidingen worden gemaakt en worden ten zeerste aanbevolen, aangezien de Hagia Sophia een geschiedenis heeft van duizenden jaren. Omdat er geen toegangsprijs is, zijn de prijzen voor rondleidingen gedaald.

* Het is beter om elk detail en elk verhaal te kennen en de architectuur, mozaïeken, de keizerlijke koepel, de bovenste galerijen en de decoratie van vroeger en nu met een gids gedetailleerd te bekijken.

* Plan minimaal 60 minuten voor het bezoek. Echter, 90 minuten veel beter.

* Plan uw dag samen met het Topkapi-paleis en de Basilica Cisterne, aangezien ze op loopafstand van de Hagia Sophia liggen.

* Bezoek overdag, beter in de ochtend, omdat natuurlijk licht binnen u het interieur veel beter zal laten bewonderen.

* Let op niet-officiële gidsen (gidsen moeten een officiële badge hebben).

* Niet opletten, in de ogen kijken, en met bedelaars praten, daarnaast komen er mensen langs en vragen om hulp met begeleiding in de buurt of om geld.

* Vermijd indien mogelijk het weekend en het vrijdaggebed om 12.00 uur, omdat het dan drukker zal zijn met de lokale bevolking.

* Probeer de Tarihi Sultanahmet Koftecisi voor de lunch (ongeveer 150 meter van de Hagia Sophia), een populair en historisch restaurant dat bekend staat om zijn traditionele gehaktbal en dessert gemaakt van griesmeel.

Is er een dresscode voor de Hagia Sophia?

De Hagia Sophia kent geen strikte dresscode, maar mensen wordt gevraagd zich bescheiden te kleden als ze naar binnen gaan. In dit geval betekent het dat je je schouders en knieën bedekt om respect te tonen voor de religie en cultuur.

Hoe lang breng je door in de Hagia Sophia?

Je moet minimaal 1,5 tot 2 uur de tijd nemen om de Hagia Sophia volledig te verkennen. Rondleidingen kunnen u helpen meer te leren over de achtergrond en betekenis van verschillende delen van het museum.

Kun je de Hagia Sophia gratis betreden?

De toegang tot de Hagia Sophia voor een toeristisch bezoek bedraagt 25 euro voor buitenlandse gasten.

Hoe laat moet ik de Hagia Sophia bezoeken?

Als je de drukte wilt vermijden, ga dan naar de Hagia Sophia zodra deze ’s ochtends opengaat. Op deze manier kunt u genieten van de schoonheid van de site zonder dat u te maken krijgt met de drukte die later op de dag komt.

Heb je een gids nodig voor de Hagia Sophia?

Je kunt gratis rondkijken in de Hagia Sophia, maar met een gids krijg je meer historische informatie en achtergrondinformatie. Een gids kan uw ervaring verbeteren als u meer wilt weten over het gebouw en de mozaïeken en de verhalen erachter. Bekijk hieronder de evenementen.

Zorg ervoor dat je het Hagia Sophia Experience Museum bezoekt – onlangs geopend 3D Museum

Het onlangs geopende Hagia Sophia Experience Museum is ook een bezoek waard. Het neemt je mee op een reis door tijd, cultuur, kunst en wetenschap.

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (9)

Dit museum ligt midden op het Sultanahmet-plein, dicht bij het Museum voor Turkse en Islamitische Kunst en op slechts een korte loopafstand van de beroemde Hagia Sophia. Het belooft toeristen een boeiende ervaring die hen zal onderdompelen in de schoonheid van een van ’s werelds oudste heiligdommen.

Online tickets + rondleidingen

Online tickets voor de Hagia Sophia in Istanbul, het 8e wereldwonder. Bestel hier uw fast track tickets of rondleidingen voor de Hagia Sophia.

Dit is de beste optie die we aanbevelen, vooral voor bezoekers die voor het eerst komen. En we raden altijd aan om te kiezen voor een uitgebreide Engelstalige rondleiding, exclusief aangeboden door verschillende historische gidsen van Istanbul.

Wanneer u boekt, ontvangt u een e-mailbevestiging met vergadergegevens (voor de Hagia Sophia) en daar wordt uw naam gecontroleerd uit de officiële gidslijst met uw bevestigingsnummer.

Zie hieronder de aanbevolen Hagia Sophia rondleidingen. Hier suggereren we alleen de beproefde manieren en de best beoordeelde manieren met opmerkingen van reizigers. U kunt gerust een van de onderstaande bestverkopende tours boeken.

Hagia Sophia Skip-the-Line-tickets

We raden dit ten zeerste aan, omdat dit de snelste en goedkoopste prijs is die u kunt vinden.

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (10)

Inbegrepen:

  • Skip-the-Line-ticket voor de Hagia Sophia
  • Korte oriëntatie door een erkende museumgids
  • Koffie en/of thee

Koop voorrangstickets voor de Hagia Sophia

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (11)

Hagia Sophia-tour met historicusgids

Dit wordt aangeboden door Istanbul Welcome Card en we raden het ten zeerste aan. Je zult genieten van de Hagia Sophia met een van de weinige historische gidsen die beschikbaar zijn in Istanbul, die je over elk detail en verhaal over het museum zal vertellen.

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (12)

En je krijgt een gedetailleerd beeld van de architectuur, mozaïeken, constructie, de keizerlijke koepel, bovenste galerijen en de decoratie uit het verleden en vandaag die het verhaal van de Hagia Sophia vertellen.

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Leer 60 minuten. uit een historicusgids
  • Krijg het echte gevoel van de Hagia Sophia
  • Bekijk alle mozaïeken, galerijen en details binnenin
  • Maak kennis met het verhaal van de gebouwengeschiedenis
  • Engelssprekende gids en alle kosten inbegrepen

Koop Hagia Sophia Tour met historicusgids

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (13)

Hagia Sophia: begeleide hoogtepuntentour en in-app audiogids

Tijdens een rondleiding langs de hoogtepunten, gegeven door een expert, leer je intrigerende feiten over de geschiedenis van de Hagia Sophia terwijl je je verwondert over de majesteit ervan. Gebruik de informatieve audiogids om je avontuur in je eigen tempo voort te zetten na het begeleide segment. Kijk vol ontzag naar de enorme omvang en complexe details van dit beroemde monument terwijl je de overblijfselen verkent die zijn achtergelaten door verschillende culturen, religies en sekten.

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (14)

Met uw verworven inzicht navigeert u vol vertrouwen door de verschillende delen van het gebouw. Nadat de rondleiding is afgelopen, kun je zoveel tijd besteden als je wilt aan het bewonderen van de Hagia Sophia. In plaats van alleen de site te zien, kunt u de tijd nemen om de geschiedenis en architectuur ervan te verkennen.

Koop een Hagia Sophia-rondleiding met in-app audiogids

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (15)

Hagia Sophia: toegang met rondleiding

Tijdens je verblijf bij de lokale gids leer je over de intrigerende geschiedenis van deze beroemde locatie en hoe deze door de eeuwen heen is veranderd.

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (16)

Ervaar de architectonische wonderen en adembenemende details die de Hagia Sophia tot een ware schat maken door er goed op te letten. Voor de Hagia Sophia, waar het avontuur begint met een korte geschiedenis van de oude stad, ontmoet je je ervaren lokale gids.

Koop Hagia Sophia: toegang met rondleiding

Combitickets

Dit is ook een geweldige optie die we aanbevelen, vooral voor zowel nieuwe bezoekers als budgetreizigers. De meerderheid van de toeristen bezoekt het Hagia Sophia op dezelfde dag als de Topkapi-paleisen de Basilica Cisterne vanwege hun nabijheid.

Combinatietickets zijn een goede keuze als je ze allemaal met hetzelfde ticket wilt kopen. Je kunt kiezen voor één van de combitickets.

VIP-combinatieticket: Hagia Sophia + Topkapi-paleis + Basilica Cisterne

Dit wordt aangeboden door Istanbul Welcome Card en we raden het ten zeerste aan. Bespaar tijd en geld terwijl u geniet van snelle toegang tot de TOP 3-attracties van de stad: de Hagia Sophia, de Basilica Cisterne en het Topkapi-paleis.

Met dit speciale ticket kun je de rij overslaan en krijg je voorrang bij drie van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de stad, die allemaal op loopafstand van elkaar liggen op het historische schiereiland.

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (17)

Dit is ook een geweldige optie die we aanbevelen, vooral voor zowel nieuwe bezoekers als budgetreizigers. De meerderheid van de toeristen bezoekt het Topkapi-paleis op dezelfde dag als de Hagia Sophia en de Basilica Cisterne vanwege hun nabijheid. Combinatietickets zijn een goede keuze als je ze allemaal met hetzelfde ticket wilt kopen. Je kunt kiezen voor één van de combitickets.

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (18)

Waarom kiezen voor het VIP-combinatieticket? Met dit ticket kun je zowel tijd als geld besparen, omdat je drie van de populairste attracties in Istanbul tegen een gereduceerde prijs kunt bezoeken. Als u voor dit ticket kiest, hoeft u zich geen zorgen te maken over lange wachtrijen of urenlang in de rij staan, omdat u voorrang krijgt op alle drie de locaties.

En voor de diverse wereldreizigers is de taal geen barrière – geniet van de ervaring met onze audio-app die beschikbaar is in 7 verschillende talen.

Het kaartje bevat:

  • Sla de ticketregels over (behalve de Hagia Sophia)
  • Hagia Sophia-rondleiding van 60 minuten
  • 60 min. Topkapipaleisrondleiding
  • 20 minuten durende rondleiding door de Basilica Cisterne
  • Alle toegangsprijzen
  • Engelssprekende gids
  • Audio-app in het Engels, Duits, Russisch, Italiaans, Spaans, Frans, Turks

Koop uw combiticket

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (19)

Istanbul moet hoogtepunten-tour zien

Nog een geweldige combinatie met Hagia Sophia, Topkapi-paleis, Basilica Cisterne, Blauwe Moskee en Bosporuscruise.

Deze rondleiding is ontworpen voor mensen met een strak schema en zorgt ervoor dat je geen van de belangrijkste hoogtepunten mist. Laat de deskundige gids uw reis stroomlijnen en naadloze overgangen tussen oriëntatiepunten bieden. Zeg vaarwel tegen de stress van het navigeren door drukke straten, zodat u meer tijd heeft om uzelf onder te dompelen in de schoonheid van Istanbul.

Het kaartje bevat:

  • Uw Engelssprekende gids doorbreekt de taalbarrière
  • U hoeft niet te beslissen waar u heen gaat: uw reisroute is volledig gepland
  • Boot- en openbaar vervoertarieven inbegrepen: u hoeft geen buskaart te kopen
  • Ontmoet elkaar in het centrum van Fatih of regel het ophalen vanaf een andere handige locatie

Koop Istanbul Must See Hoogtepunten Tour

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (20)

Halve dagtour Hagia Sophia en Topkapipaleis

Een goede rondleiding onder leiding van een deskundige gids om te genieten van een diepgaande verkenning van twee iconische locaties: de Hagia Sophia en het Topkapi-paleis.

Deze tour gaat niet alleen over bezienswaardigheden; het gaat ook over het ontdekken van de boeiende verhalen en intrigerende details die vaak aan andere tours ontsnappen. Je gids onthult de verborgen juweeltjes en deelt fascinerende verhalen, zodat je een uitgebreid inzicht krijgt in de rijke geschiedenis en culturele betekenis van de Hagia Sophia en het Topkapi-paleis.

  • Communiceer met uw gids en geniet van de intimiteit van een kleine groepsreis
  • Leer de details van twee van de beroemdste attracties van Istanbul
  • Bespaar tijd in het Topkapi-paleis met voorrangstoegang
  • Leer meer over de geschiedenis van deze indrukwekkende plaatsen met een deskundige gids

Koop Hagia Sophia + Topkapipaleis halve dagtour

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (21)

Hoe bereik je de Hagia Sophia?

Plaats

Hagia Sophia ligt in de wijk Sultanahmetin de wijk Fatih, Istanbul, langs het Sultanahmet-plein, aan de overkant van de beroemde Blauwe Moskee. Zie de locatiekaart.

vervoer

De meest praktische manier om Sultanahmet te bereiken is via de Bagcilar-Kabatas-tram (T1-lijn).

  • De dichtstbijzijnde tramhalte is Sultanahmet.
  • Het Sultanahmet-plein en de meeste verbindingswegen zijn afgesloten voor autoverkeer, behalve tram- en tourbussen.
  • Neem vanuit Taksim de kabelbaan naar Kabatas (vanaf het Taksimplein) of de kabelbaan naar Karakoy (vanaf het Tunelplein) en neem dan de tram.
  • Verblijf je in de hotels van Sultanahmet, dan loop je zo naar het museum.

Bekijk onze Sultanahmet-paginaom te zien hoe u in detail naar Sultanahmet kunt komen.

Contact details

Adres: Sultanahmet Square, Fatih, Istanbul
Tel: +90 212 522 17 50
Web: muze.gen.tr/muze-detay/ayasofya

Bezoek de Hagia Sophia in Istanbul - Online Tickets & Tours (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6447

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.